LIVRES

Accueil · Livres · Livre Belastingparadijs

Belastingparadijs België

Les éditions EPO ont traduit l

Les éditions EPO ont traduit l'ouvrage de Marco Van Hees, Les riches aussi ont le droit de payer des impôts (Aden, 2013), et l'ont publié sous le titre Belastingparadijs België.

Présentation du livre en néerlandais

'Sire, laten we de armen belasten, ze zijn met meer', adviseerde minister van Financiën Jean-Baptiste Colbert ooit zijn baas zonnekoning Lodewijk XIV. Colbert is al een paar eeuwen dood maar in dit kleine koninkrijk aan de Noordzee lijken zijn ideeën springlevend.

Voor wie inkomsten uit vermogen haalt is België een belastingparadijs. Met allerlei aftrekken en vrijstellingen: van notionele interesten, definitief belaste inkomsten, meerwaarden op aandelen... Maar o wee als je de pech hebt je inkomen uit arbeid te halen en niet tot de 1% rijkste Belgen te behoren – dat is de groep die evenveel bezit als de 60% minst rijken.

Marco Van Hees, onder de taalgrens bekend als de Robin Hood van de Borinage en de man achter onthullingen van de PVDA-studiedienst, fileert het systeem dat België bovenaan alle rankings van fiscale paradijzen katapulteert, netjes tussen de Bahama's, de Kaaimaneilanden en Luxemburg. Over de 496 euro belastingen van Arcelor Mittal, Delphine Boël als dochter van Bernard Arnault en de noodzaak van een miljonairstaks.

Liens

- Site internet EPO Uitgeverij.

- Vidéo de présentation du livre sur Youtube

07.01.2014. 13:46